Címkék

2011.06.13. 16:06 belsoember

Hacker forradalom

 A világ egyik legismertebb hacker csapata az Anonymus békés forradalomra hívta fel Amerika lakosságát. A csoport korábban már több sikeres támadást hajtott végre például a Bank of America és a Morgan Stanley ellen, illetve valószínűleg Ők hajtották végre a néhány nappal ezelőtti IMF elleni támadást is

A csoport egy hivatalos felhívást is közzé tett. A videó angol nyelvű, de lefordítottam a szöveget azok számára akik nem értenék:
 
 
 
" 90 nappal ezelőtt felkértük Ben Bernanke-t ( az amerikai jegybank, a FED elnöke ), hogy távozzon posztjáról. Mr Bernanke azonban nem tett eleget a kérésünknek.

A FED üzletpolitikája az, hogy szisztematikusan kizsákmányolja az országot annak érdekében, hogy tovább növelje a lakosság legfelsőbb 0.1%-nak vagyonát.

A FED mostanra több tízmillió embert taszított nyomorba és tevékenysége emberiség ellenes.

A FED titokban több milliárd dollárt adott olyan embereknek, akik a legnagyobb mértékben voltak felelősek az elmúlt években lezajló gazdasági válságért. Mindezt az adófizetők pénzéből finanszírozták és arra használták fel, hogy minden eddiginél magasabb jutalmakat osszanak szét olyan bankok vezetői között, melyek már annyira szerves részévé váltak a gazdaságnak, hogy az állam nem engedhette, hogy csődbe menjenek, ugyanis akkor magukkal rántották volna az egész országot.

A FED az adófizetők pénzét nemzetközi bankoknak és vállalatoknak játszotta át és támogatta őket, hogy ezeket az összegeket a Kajmán-szigeteki titkos számláikon helyezzék el.
Az így külföldre jutatott pénzt aztán a FED leányvállalatai használták fel arra, hogy magas kamatú kölcsön formájában adják át az Egyesült Államoknak, így további adóságokba kényszerítették az országot.

A FED minden múltban történt sikertelen üzleti vállalkozásának kiadásait az adófizetőkre hárította és velük fizettete meg.

A FED több milliárt dollár elsikkasztásáért felelős és bennfentesként rendszeresen manipulálja a tőzsdei folyamatokat egyre magasabb inflációt okozva olyan termékek áraiban, mint az üzemanyag, élelmiszerek és egyébb létszükségletű árúcikkek.

A politikusok nem tettek semmit az ellen, hogy megakadályozzák a FED és bankok egyre nagyobb befolyását és nem vonták felelősségre azokat akik felelőssek voltak a 2008-as gazdasági válságért.

A politikusok nem tettek semmi az ellen, hogy felszámolják a jelenlegi rendszert, mely alkalmas arra, hogy átláthatatlan pártfinanszírozások segítségével a bankok befolyással legyenek a politikai döntésekre.

A demokraták és a republikánusok cserben hagytak minket. Már senki sem védi az egyszerű emberek érdekeit.

Nem maradhatunk tétlenek!

Ideje kiállnunk magunkért!

Ideje kiállnod magadért!

Vissza kell állítanunk a törvény erejét és harcolnunk kell a legfelsőbb bűnöző kaszt ellen.

Ezért megindítjuk az 'Empire State Rebellion' ( Birodalmi Lázadás ) hadműveletet.

A harcot Június 14.-én indítjuk. Első lépésként arra kérünk mindenkit, hogy vonuljanak utcára ameddig a FED elnöke Ben Bernanke nem távozik a posztjáról.

Kezdődhet a háború.

Számíts ránk! "
 
Az Anonymus csoport egy térképet is közzétett, melyen a nagyobb amerikai nagyvárosokban kijelölt gyülekezőhelyeket tüntették fel.
 
Legvégül egy 10 perces feliratos kis film a FED megalakulásáról. Ha van egy kis időtök nézzétek meg. Ez alatt a 10 perc alatt többet fogtok megtudni a világ valódi működéséről, mint amennyit egész iskolai tanulmányaitok során megtanultatok.
 
 
A film az úgynevezett " Ébresztőfilm" egy részlete. A jobb oldali Youtube sávban megtalálhatjátok a többi részt is. Ha tetehetitek nézzétek meg őket. Ha tehetitek mutassátok meg őket minnél több embernek.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoember.blog.hu/api/trackback/id/tr832980675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buherator · http://buhera.blog.hu 2011.06.14. 10:08:05

"valószínűleg Ők hajtották végre a néhány nappal ezelőtti IMF elleni támadást is" - Erre gyakorlatilag minimális az esély, az eddig nyilvánosságra került infók alapján egy államilag szponzorált kémakcióról volt szó.

KenSentMe 2011.06.14. 10:35:10

Ha forradalmaskodni akartok, meg polgárháborúsdit játszani, menjetek el Kolumbiába.. ott ez már 40 éve zajlik. Csak ha esetleg zavar, hogy minden sarkon tökig géppisztolyban állnak a katonák, meg valaki véletlenül agyonlövi a barátaidat, akkor majd rájössz, hogy ez a forradalom dolog mégsem olyan jó móka.. hogy vannak a kommunista a harcosok az őserdőben, a másik oldalon a leggazdagabbak a saját magánhadseregeikkel, középen meg a kormány hadserege, ami próbálja legalább minimálisan érvényesíteni az érdekeit.. nem volna kellemes, ha ez a helyzet pl. az USA-ban is kialakulna.

A film pedig nagyon hatásvadász, annyi igazság van benne, hogy nyilván mindig azok lesznek a leggazdagabbak, akik a húsosfazék közelébe kerülnek, de ahogy ezt tudatos rablásnak, összeesküvés-elméletnek állítja be, az egyszerűen nem igaz. Nem arról van szó, hogy 10 nagyon gonosz ember kitalálta, hogyan vegye át a hatalmat a világ felett, átvette és mind zsidók voltak, hanem arról, hogy aki gazdag, az egyszerűen nem tud hibázni. Válságok jöhetnek, kormányok mehetnek, ha tele van a zsebed pénzzel, sebezhetetlen vagy, és nem kell világméretű hatalomátvételt kitalálnod, elég, ha szólsz a barátaidnak, hogy most mi legyen. Nem kell néhány hónapnál előrébb gondolkodnod, a többi majd kialakul. Hidd el, ha holnap úgy kelnél, hogy van a számládon 1 milliárd dollár, te is ugyanezt csinálnád. Nem osztanád szét a vagyonod a szegények között.

A gyakorlatban az élet szinte minden területén megmutatkozik a 80-20 szabály, ez szerintem valami olyasmi, amit az ember természetéből nem lehet kiküszöbölni.

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2011.06.14. 11:17:40

@VRbagoly: "az ember természetéből nem lehet kiküszöbölni"

Nem értek egyet, az ember számára egyáltalán nem természetes a társainak ártani, ez csak szocializáció és környezet kérdése.

Skandináv országokban és Kanadában már elég jó irányban mennek a dolgok, csak a világ többi részének kell a pár 100 év lemaradását behoznia.

Link Elek 2011.06.14. 11:30:33

ezek a teabaggerek az anonymous csoport "alcaja" mogott.
mókás népség.
nem mondom, hogy tuti nincs igazuk, de nem a teljes igazsagot mondjak.
kellene egy macrookonomiahoz jol erto ember, hogy kideruljon mi hianyzik.

az, hogy az igazan komoly bankhazaknak (jp morgan, goldman sachs,...) joval nagyobb az erdekervenyesito/penz teremto kepesseguk, mint barki masnak az meg nem vitatema. ok _nyertek_ ezen a valsagon is.

en.wikipedia.org/wiki/Anonymous_(group)

KenSentMe 2011.06.14. 11:36:46

@blöki.hu: Nem az ártásról beszéltem, hanem arról, hogy a javak és a jó dolgok egyenlőtlenül kerülnek elosztásra. A férfiak 20%-a követi el a nőkkel folytatott szerelmi viszonyok 80%-át, az emberek 20%-nak jut a tudás és a műveltség 80%-a, az emberek 20%-nak jut a pénz 80%-a, az emberek 20%-át éri a szerencse 80%-a, a zenekarok 20%-a aratja le a siker és a profit 80%-át .. ebben nincs semmi rosszindulat, ha kiindulunk egy tetszőleges alaphelyzetből, egy idő után van, akinek sok fog jutni, van, akinek kevés. Ez valahogy a véletlen hatások eredője és felerősödése. Mindegy, hogy az élet melyik területét vesszük alapul.

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2011.06.14. 11:52:22

@VRbagoly: igaz, csak átvezettem oda, hogy egy megfelelően nevelt empatikus társadalomban a javak igazságosabb elosztására fognak (majd) törekedni az emberek... maguktól (ha sikerül az atomvillanások előtt ide eljutni)

Akinek túl sok jutott annak késztetést kell éreznie arra, hogy csökkentse az egyensúlytalanságot (és így a külső-belső feszültséget), pl emelje meg az alkalmazottai bérét.

Amúgy: 80-20 szabály, ha a 20 %-ba tartozol akkor közvetve vagy közvetlenül a 80%-tól vetted el, így "ártottál" neki.

KenSentMe 2011.06.14. 12:34:27

@blöki.hu: Igen, így ártottál neki, de általában az ember erre nem gondol. Senki se gondol rá, hogy ha sikeres a nőknél, akkor tulajdonképpen más férfiaktól veszi el a lehetőséget. Az milyen igazságtalan, hogy van, akinek harmadannyit kell tanulnia, hogy olyan okos legyen, mint az, aki intelligensebbnek született.. az voltaképp árt a gyengébbeknek, hiszen miatta többet várnak el a kevésbé okos emberektől is. Ha valaki csinál egy zenét, és azt mindenki imádni kezdi, biztos nem fog arra gondolni, hogy "hát, ebben a bűnös zeneszakmában annyi csóró próbálkozó van, kéne nekik adni egy kicsit a profitból, mégis csak az eszmetársaim", hanem meg lesz róla győződve, hogy zseni, neki ez jár.. ha valaki könnyen és szerencsésen él, nem fog arra gondolni, hogy ezt valahogy vissza kéne adni másoknak, akik mindig a rövidebbet húzzák, meg lesz róla győződve, hogy ügyesnek született. Ha valaki olyan okosnak született, hogy egy létező problémára hatékonyabb megoldást tud kitalálni, és ezzel tönkreteszi a versenytársait, akkor most szégyellje magát, vagy legyen büszke magára, hogy elősegítette a társdalmi haladást?

Persze ezek "ártások", de nem olyanok, mint amikor a gaz kapitalista veri korbáccsal az alkalmazottait. Ezek ilyen implicit dolgok. Csak azért javítottalak ki, mert a "nem értek egyet, az ember számára egyáltalán nem természetes a társainak ártani" dologból az érződik, mintha én azt sugallnám, hogy az emberekben van valami gonoszság, valami "ártó szándék" mások felé. Ebben én nem hiszek. De abban igen, hogy ha te vagy a sikeres, a szerencsés, a nyerő, a zseni, az okos, akkor biztos nem fogsz arra gondolni, hogy ezzel hány ember életét teszed rosszabbá, és nem fogod megkérni az olvasóidat, hogy a te könyveid helyett most inkább valaki mást olvassanak...ehhez nem kell gonosznak lenni, elég, ha nem törődsz minden áron a kinti világgal. Az emberekben nincs egy kis motor, ami azért járna, hogy "másokkal is tegyek jót, másokkal is tegyek jót", és ez a hiány pont elég a különbségek térnyeréséhez.

Ezek mind aránytalanságot okoznak. Valamennyire ezt egy szolidáris társadalomban lehet csökkenteni (főleg a pénzben kifejezett aránytalanságot), de nem vagyunk egyformák. Van, aki jobbnak születik, van, aki rosszabbnak, van, aki szépnek, van, aki csúnyának, van, aki gyorsnak, van, aki lassúnak, van, aki butának, van, aki okosnak. Van, aki emiatt mindent megnyer és van, aki emiatt mindent elveszít. Eljutunk a 80-20-hoz.

Számomra már az is kérdéses, hogy egyáltalán a mai állapotokon lehetne-e javítani-e globális méretekben (kiragadni egy országot nem szerencsés, hiszen egyik ország sem önellátó, mindegyik egy gazdasági rendszerben működik, amit a harmadik világban végeztetett "ingyenmunka" tart fenn.. ők képviselik a legalját a 80-20-nak, és igen, az, hogy magyarországon minimálbéren robotolsz egy gyárban, azzal már a nagyon szerencsések közé tartozol). Jó, tegyük fel, hogy valaha megvalósul a Földön, hogy senki sem fog éhezni, mindenkinek lesz legalább egy lakása. Tegyük fel. De az röhejes feltételezés, hogy ezt majd a gazdagok lelkiismerete fogja megoldani, akik szolidárisabbak és jobbak lesznek. Ők is csak emberek. Nem gazemberek, de emberek, és az a kis rövidlátás is elég a bajokhoz.

Az is röhejes feltételezés, hogy ezt majd egy forradalom fogja megoldani. Az csak leradírozza a terepet, ahol újraindul az a játék, ami mindig az aránytalanságok kialakulásához vezetett.

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2011.06.14. 13:22:47

@VRbagoly: Én optimistább vagyok kicsit. Úgy látom, hogy ahol jobban élnek az emberek ott sokkal nagyobb a szolidaritás is másokkal szemben.

Ráadásul az emberiség még soha nem élt ilyen jól, ilyen sokáig. Nem voltak ilyen eszközeink, mint az internet, hogy megismerjük és tanuljunk egymás problémáiból vagy megoldásaiból.

De nem is a szolidaritás a lényeg, hanem a lehetőségek kiegyenlítése. A rossz körülmények között élő, tanulatlan emberek felzárkóztatása hosszú távon (következő generáció) óriási változást tud hozni. Az első lépések nehezek.

Nem kell elmenni az utópisztikus kommunizmus irányába, csak egy empatikus civilizáció felé.

(angolul) www.youtube.com/watch?v=l7AWnfFRc7g

belsoember 2011.06.14. 16:56:38

@buherator:

Igazad lehet, de nemsokkal a támadás előtt volt egy ehhez hasonló Anonymus üzenet ezért sokan gondolták, hogy ők állnak a támadás mögött.

@VRbagoly:

Érdekelne a véleményed, hogy szerinted milyen módszerrel lehetne felhívni az emberek figyelmét arra, ami most történik?

blöki.hu-val viszont hasonlóan gondolkodunk a témáról.

Talán az a baj, hogy racionális lépéseket várunk el olyan emberektől akik irracionálisan gondolkoznak. Mert ahogy bagoly írta, mi sem osztogatnánk el azt az 1 milliárdot ami hirtelen a számlánkon teremne. Ezzel egyet értek. De szerintem nem is lenne az az életcélunk, hogy az emberiség többi részét még nagyobb nyomorba taszítsuk.
Nem tudom elfogadni azt magyarázatnak, hogy "Te is ugyanezt csinálnád".

Van egy film, a címe Corporation. Több multivállalatot mutat be, közben részletezi, hogy ha ezek a vállatok emberek lennének, akkor pszichológiailag milyen tünetek alapján kellene kezeltetni őket. Bár lehet, hogy ezt is hatásvadásznak fogod tartani, de érdemes megnézni.

Szinkronosan megtekinthető itt:

video.google.com.au/googleplayer.swf?docid=-6770058660878419798&hl=en&fs=true
süti beállítások módosítása